27. jun 2024 14:33

Grupa mladića protestuje ispred Dorćol Placa pred otvaranje "Mirdite"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grupa mladića protestuje ispred Dorćol Placa pred otvaranje "Mirdite"

Foto: Shutterstock.com/Ink Drop, ilustracija

BEOGRAD - Skoro 200 mladića okupilo se ispred Dorćol placa u Beogradu gde je za večeras zakazano otvaranje festivala "Mirdita dobar dan", rekla je danas Tanjugu Sofija Todorović iz nevladine organizacije Incijative mladih za ljudska prava, koja je zajedno sa Građanskom inicijativom i Forumom ZFD i organizacijom Integra sa Kosova organizator festivala.

Kako je Todorović kazala, mladići sprečavaju ulazak u Dorćol plac i mašu srpskim zastavama.

"Policija je kolima blokirala prilaznu ulicu, u blizini je još jedna policijska patrola. Reč je o nasilnom protestu jer su ti mladići ispisali na zidovima objeta gde se organizuje festival parole "Mrš odavde" kazala je Todorović.

Navijači Crvene zvezde su objavili na svom Telegram nalogu poruku u kojoj ističu da lokaciju neće napuštati sve dok ne budu uvereni da se događaj neće održati.

"Srbijo, dobar dan! Na Dorćol placu danas će pokušati da održe 'festival' Mirdita koji promoviše nezavisno Kosovo. Došli smo da na miran način ne dozvolimo da se isti održi u srpskoj prestonici. Ovde ćemo stajati čitavog dana dok ne budemo sigurni da se ova 'manifestacija" neće održati'" navedeno je u objavi navijačke grupe.