4. jul 2024 22:21

Film "Gospodin Blejk" prikazan u bioskopu na otvorenom kod beogradskog Ušća

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film "Gospodin Blejk" prikazan u bioskopu na otvorenom kod beogradskog Ušća

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Film "Gospodin Blejk" Žila Legardinjea prikazan je večeras u okviru šestog izdanja Festivala francuskog filma između dve kule poslovnog i šoping centra "Ušće" na Novom Beogradu.

Brojni posetioci uživali su u letnjem ambijentu bioskopa na otvorenom, a pre početka projekcije direktor Francuskog instituta Stanislas Pjere izjavio je da je srećan što večeras vidi "veliki broj ljubitelja francuskog filma".

"Hvala brojnim sponzorima koji su omogućili da organizujemo šesto izdanje ove lepe manifestacije koja raste iz godine u godinu. Sve je više mesta u Beogradu i u ostalim gradovima Srbije, u Zrenjaninu, Novom Sadu, na kojima živi festival", ocenio je Pjere.

Posetioci su imali priliku da pogledaju film o protagonisti Endru Blejku koji je, nakon gubitka supruge, ostao bez volje da nastavi sa životom i zato se iz Londona vraća u Francusku gde ponovo proživljava sećanja o lepim danima njihovog poznanstva.

Tokom naredna tri dana biće prikazani i filmovi “Samo nas dvoje” Valeri Donzeli, “Slučaj Goldman” Sedrika Kana i “Drugi čin” Kentana Dipijea.

Projekcije počinju u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Festival francuskog filma organizuju Francuski institut u Srbiji, MegaCom Film i Mts dvorana, uz podršku generalnog pokrovitelja Telekom Srbija, kao i drugih sponzora Mlekoprodukt – Ile-de-France, MPC Properties, L’Oréal Balkan, Silosi Beograd, TV5 Monde i Opštine Stari grad.