28. jul 2024 09:59

Knežević:Ulazak Srba u vladu CG značajan za buduće procese koji će doneti stabilnost

Izvor: TANJUG

podeli vest

Knežević:Ulazak Srba u vladu CG značajan za buduće procese koji će doneti stabilnost

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je danas da je ulazak Srba u vladu Milojka Spajića višestruko značajan zbog budućih procesa koji Crnoj Gori treba da donesu unutrašnju stabilnost, dodajući da ne očekuje više narativ da Srbi ne mogu da budu deo izvršne vlasti.

"Dugo se u institucionalnim i vaninstitucionalnim krugovima raubovao narativ da Srbi koji su na referendumu 2006. godine glasali za zajedničku državu, koji ne priznaju tzv. Kosovo, koji se zalažu za najbolje odnose sa bratskom Srbijom, za balansiranu spoljnu politiku, ne mogu biti deo izvršne vlasti ma koliko glasova osvojili na izborima. Našim ulaskom u vladu taj koncept je razbijen i uveren sam da nikad više neće biti dominantan u Crnoj Gori", kazao je Knežević za Večernje novosti.

Govoreći o tome da je Zagreb proglasio nepoželjnima njega, li­dera No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je i pred­sed­nika Skup­šti­ne Cr­ne Go­re An­dri­ju Man­dića i lidera Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića, Knežević je rekao da je hrvtskim vlastima trebalo gotovo mesec dana od usvajanja Rezolucije o genocidu u Jasenovcu da tu odluku donesu i to dan nakon što su Srbi ušli u vladu.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa