18. jun 2024 10:38

Nedeljko Čubrilović: Bliskost Srbije i Srpske niko ne može da ugrozi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nedeljko Čubrilović: Bliskost Srbije i Srpske niko ne može da ugrozi

Foto: wikipedia

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da bliskost Srbije i Republike Srpske niko ne može da ugrozi i da su na nedavno održanom Svesrpskom saboru potvrđeni dobri odnosi i zajedništvo.

Čubrilović je za RTRS rekao da bi sve što se dešavalo na Saboru trebalo da rezultira konkretnim poslovima i da je sada na Ministarstvima i nižim nivoima vlasti da krenu u realizaciju projekata.

"Deklaracija usvojena na Saboru vredeće i trajati onoliko koliko budemo verovali u nju i koliko budemo posvećeni njenoj realizaciji, a mislim da ćemo biti", rekao je Čubrilović.

On je istakao da je podrška Srbije vidljiva u velikim infrastrukturnim projektima i da bez te podrške pojedini projekti ne bi bili realizovani.

Čubrilović je rekao i da je saradnja sa Srbijom intenzivirana u proteklih 10 godina, ali da je Sabor doneo dodatni impuls.

Prema njegovim rečima u petak će u poseti Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske boraviti predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije sa kojima će nastojati da unaprede saradnju i konkretizuju određene stvari.