20. jun 2024 13:24

Višković: SAD bi da kazne sve koji podržavaju Dodika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Višković: SAD bi da kazne sve koji podržavaju Dodika

Foto: Tanjug video

BANJALUKA - Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da iz američkih sankcija i svega što se dešava možemo da zaključimo da SAD smatraju da treba kazniti sve koji podržavaju predsednika RS Milorada Dodika.

"Po njima, to znači da treba kazniti građane Republike Srpske, narod. Sve one ljude koji su dali glas za Milorada Dodika i SNSD. Kazniti ljude u njegovom timu, pa i poslanike, ministre, načelnike i gradonačlenike, odbornike. To je u najmanju ruku više od 50 odsto građana Republike Srpske", rekao je Višković, prenosi RTRS.

On je upitao ko je zapravo kažnjen novim američkim sankcijama protiv sedam preduzeća, među kojima su i dve medijske kuće, ističući da su to radnici, gotovo hiljadu njih.

"Imam tezu o projektu koji je na snazi već nekoliko godina, a čiji je cilj da se vlast u Republici Srpskoj narodu 'ogadi', pa je onda krenula priča da je sve korumpirirano, dok u drugom entitetu, dakle FBiH, ne možete da čujete njihove medije da tako nešto čine, jer na ključna pitanja imaju iste stavove, odnosno drže se zajedno", istakao je Višković.

On je rekao da je na sceni "finale" tog projekta i dodao da je sve to potpomognuto istim centrima moći, koji imaju apsolutnu kontrolu i nad sudovima i tužilaštvom u BiH.

"Međutim, ovde treba napraviti spin prema građanima. Cilj je da ogadite političke elite kod naroda, a ne da bilo šta dokazujete, jer nemate šta dokazati. Imali ste na stotine prijava, političkih, nevladinih, vrlo malo njih je ugledalo svetlost dana", istakao je Višković.