27. jun 2024 14:49

Dodik čestitao pripadnicima VRS krsnu slavu - Vidovdan

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik čestitao pripadnicima VRS krsnu slavu - Vidovdan

Foto: TANJUG/FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom Vidovdana - Krsne slave Vojske Republike Srpske, uputio je čestitku komandantu Trećeg pešadijskog puka brigadiru Sretenu Miloševiću, oficirima, podoficirima kao i svim pripadnicima ovog puka.

"Kroz našu istoriju, Vidovdan je uvek bio datum kada se prisećamo velikih stradanja srpskih junaka u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji su dali svoje živote za temelje naše Republike Srpske i slobode koju danas uživamo", istakao je Dodik.

Dodao je da je VRS, vođena časnim i slobodarskim načelima, ponosno i hrabro odbranila našu teritoriju i sačuvala srpski narod, te bez njenog postojanja, herojske borbe i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske.

"Moralna obaveza i dužnost svih sadašnjih, ali i budućih generacija je da sa ogromnim poštovanjem i večnom zahvalnošću čuvaju uspomenu na herojstvo, hrabrost i čast pripadnika Vojske Republike Srpske. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, želim vam srećnu Krsnu slavu - Vidovdan, uz iskrene želje da je uvek slavite svečano, ponosno i dostojanstveno, kako to i priliči srpskom narodu", poručio je Dodik u čestitki, saopšteno je iz njegovog kabineta.