4. avgust 2024 17:34

Dačić: Naš Novak bez premca, pokazao svetu šta znači boriti se srcem za svoju zemlju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Naš Novak bez premca, pokazao svetu šta znači boriti se srcem za svoju zemlju

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić čestitao je najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću osvajanje olimpijskog zlata, koje je danas ponosno poneo u Parizu.

"Naš Novak je olimpijski šampion! Naš Novak je bez premca! Doneo je Srbiji zlato, doneo je Srbiji sreću, doneo je Srbiji ponos! Novače, upućujem Vam najsrdačnije čestitke na veličanstvenoj pobedi i olimpijskom zlatu", naveo je Dačić u saopštenju.

On je dodao da je Đoković u lavovskoj borbi protiv sjajnog španskog tenisera Karlosa Alkaraza pokazao zašto je najbolji svih vremena.

"Vaša hrabrost, istrajnost i nepokolebljiv duh su inspiracija za sve nas. Svedočili smo ispisivanju novih stranica istorije belog sporta. Beskrajno smo ponosni na Vas, Novače. Pokazali ste svetu šta znači boriti se srcem i dušom za svoju zemlju! Hvala Vam za sve", navodi se u čestitki ministra Dačića.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u finalu pobedio Španca Karlosa Alkaraza 7:6 (7:3), 7:6 (7:2).