30. jun 2023 12:53

Majci dečaka koji je počinio masakr u školi zabranjena prodaja imovine i u Nišu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Majci dečaka koji je počinio masakr u školi zabranjena prodaja imovine i u Nišu

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane prodaje ili stavljanje pod hipoteku nepokretnosti u Paraćinu, Nišu i Beogradu, a koje su u vlasništvu ili suvlasništvu M.K. majke dečaka K.K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", saznaje Tanjug.

Sud je nedavno odredio prvu privremenu meru koja se odnosila na nekoliko nepokretnosti u Beogradu, dok se ova druga mera odnosi na nepokretnosti i u Paraćinu i Nišu.

Privremena mera je određena radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, na predlog najbližih članova porodice nastadilih u školi.

Njoj je zabranjeno da proda automobil koji je u njenom vlasništvu, dok je Narodnoj banci Srbije i javnom izvršitelju naloženo da sva novčana sredstva kojima raspolaže na računima svih poslovnih banaka, do visine potraživanja porodica, prenese i položi u depozit javnog izvršitelja.

Sud je odredio i da se popišu i oduzmu gotovina, nakit i hartije od vrednosti od majke, koji se nalaze na svim adresama kuća, stanova i računima, odnosno sefovima i da se polože na račun javnog izvršitelja.

Ova mera ne znači da je njoj imovina oduzeta, već da je zabranjeno da proda ili stavi hipoteku na nju, kako bi se, ukoliko članovima porodice u parničnom postupku bude dosuđena novčana nadoknada za pretrpljenu duševnu bol i patnju ti novčani iznosi naplatili.

Odluka suda je prosleđena i u katastar, a majka ima pravo žalbe na nju. Žalba ne odlaže izvršenje.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V.K. ocu dečaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.

Otac dečaka se nalazi u pritvoru koji je početkom meseca produžen za još 30, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Sumnjiči se da je on obučavao K.K. da puca, kao i da nije obezbedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe proverava da li se u radnjama M.K. majke dečaka stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.