24. jul 2024 22:41

Na KiM uhapšen D. D. zbog sumnje da je učestvovao u sukobima u Zvečanu u maju 2023.

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na KiM uhapšen D. D. zbog sumnje da je učestvovao u sukobima u Zvečanu u maju 2023.

Foto: TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM

ZVEČAN - Pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su danas D. D. u južnom delu Kosovske Mitrovice, saopštila je danas tzv. kosovska policija, dodajući da je razlog hapšenja to što je D. D. osumnjičen da je u maju prošle godine u Zvečanu učestvovao u sukobu pripadnika Kfor-a, tzv. kosovske policije i građana, kada je povređeno više od 50 Srba i oko 25 pripadnika Kfor-a.

Protiv D. D. je u specijalnom tužilaštvu podneta krivična prijava u vezi sa navodnim napadom na službeno lice tokom sukoba, a sumnjiči se za navodna krivična dela ''protivustavno delovanje u cilju napada na ustavni poredak Kosova'', kao i ''ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom'', ''učešće u grupi koja vrši krivično delo i huliganizam'' i ''napad na službeno lice", saopštila je tzv. kosovska policija na svom Fejsbuk profilu, a prenosi Koha.

Pripadnici tzv. kosovske policije prethodno su upali u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da ih spreče da uđu u opštinske prostorije.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa