10. jun 2023 17:26

Pokret socijalista: Nikada nećemo pristati na licemerje Zapada

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokret socijalista: Nikada nećemo pristati na licemerje Zapada

Foto: Tanjug/J. Pap, ilustracija

BEOGRAD - Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Vladimir Ilić izjavio je danas, povodom obeležavanja 24. godišnjice od okončanja NATO agresije na SR Jugoslaviju i Srbiju, da država Srbija i srpski narod nikada neće zaboraviti niti oprostiti zložin koji je NATO pakt počinio prema jednoj slobodnoj i suverenoj zemlji i narodu.

"Nikada nećemo pristati na licemerje Zapada niti ćemo odustati od svog Kosova i Metohije", poručio je Ilić iz Pokreta socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin.

Naglasio je da je NATO agresija poslednji veliki, nekažnjeni zločin 20. veka.

"Pre 24 godine okončana je NATO agresija na jednu slobodnu, suverenu, međunarodno priznatu državu. Pre 24 godine pokušali su da unište i razore Srbiju, ali su uspeli da razore i unište samo međunarodno pravo. Nećemo prestati da pamtimo, nećemo prestati da podsećamo, nećemo prestati da pitamo zašto je napadnuta SR Jugoslavija, zašto bez odluke Saveta bezebednosti", zapitao se Ilić.

Ukazao je da se Srbija i dalje bori za svoje pravo da zna ko je naredio bombardovanje i zašto još niko nije odgovoran niti kriv za sve zločine počinjene nad srpskim narodom tokom 78 dana NATO bombardovanja.

"Molim sve Srbe da budu ujedinjeni, da budu uz svoju državu, uz svog predsednika Aleksandra Vučića, zato što samo kada smo jedinstveni možemo da odbranimo svoju zemlju od najezde onih koji bi da Srbiju ponovo opljačkaju i unište", poručio je predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd .

On je dodao da je ponosan na današnju Srbiju koja je nezavisna, vojno neutralna država koja ne uvodi sankcije svojim prijateljima.

U Parku prijateljstva kod spomenika "Večna vatra" danas je obeležena 24. godina od okončanja NATO agresije na SR Jugoslaviju i Srbiju.

Obeležavanju je prisustvovao i predsednik Opštine Novi Beograd Bojan Bovan, navedeno je u saopštenju Pokreta socijalista.