6. avgust 2024 15:45

Ruske trupe opkolile grad Toreck u Donjeckoj oblasti u Ukrajini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ruske trupe opkolile grad Toreck u Donjeckoj oblasti u Ukrajini

Foto: Shutterstock.com/GAS-photo, ilustracija

KIJEV - Ruske trupe opkolile su Toreck i bore se u tom gradu u Donjeckoj oblasti u Ukrajini, izjavio je danas savetnik lidera samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Igor Kimakovski.

Kimakovski je rekao za ruski Prvi kanal da su počele borbe i u samom gradu Torecku i da se ukrajinske snage pomeraju ka centru grada.

Prema rečima Kimakovskog, ruske snage će uskoro staviti Toreck pod svoju kontrolu, prenela je agencija RIA Novosti. 

MO Rusije: Ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Timofejevka

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Timofejevka u Donjeckoj oblasti.

U saopštenju se navodi da su selo zauzele snage grupe "Centar" i da su zauzele povoljnije položaje, prenosi RIA Novosti.

Agencija dodaje da je to sedmo selo nad kojim je snage grupe "Centar" uspostavile kontrolu od 27. jula.

Ruska PVO uništila 22 ukrajinske bespilotne letelice iznad dva regiona

Snage protivvazdušne odbrane oborile su 22 ukrajinske bespilotne letelice iznad ruske teritorije za sat i po vremena, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ujutro 6. avgusta, od 7.00 do 8.30 po moskovskom vremenu dežurni sistemi PVO uništili su 13 bespilotnih letelica nad teritorijom Kurske oblasti i devet ukrajinskih bespilotnih letelica nad teritorijom Belgorodske oblasti", navedeno je u saopštenju, prenosi Ria novosti.

Prema informacijama v. d. guvernera Kurske oblasti Alekseja Smirnova, ukrajinski helikopter napao je putnički automobil na stanici Gluškovo i u toj nesreći dve osobe su povređene.

Ukrajinska PVO oborila četiri ruske rakete i 15 jurišnih dronova

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je noćas četiri rakete i 15 jurišnih dronova koje je lansirala Rusija, saopštile su Vazduhoplovne snage Ukrajine.

''Oborene su dve balističke rakete Iskander-M/KN-23, dve vođene rakete X-59 i 15 jurišnih bespilotnih letelica iznad Kijevske, Hersonske, Nikolajevske i Hmeljničke oblasti", navedeno je u saopštenju, a prenosi Interfaks Ukrajina.

Precizira se da su četiri balističke rakete Iskander-M/KN-23 ispaljene na Kijevsku oblast sa područja Voronješke oblasti u Rusiji, a dve vođene avionske rakete X-59 iz vazdušnog prostora iznad Azovskog mora.

Najmanje osmoro povređenih u ruskom raketnom napadu na centar Harkova

Najmanje osam civila, među njima i osmomesečna beba, povređeno je u ruskom raketnom napadu na centar Harkova, saopštila je policija.

Oštećeni su zgrade, poliklinika i najmanje 25 automobila, prenosi Interfaks Ukrajina.

Rojters je ranije javio da je u trenutku napada u zgradi poliklinike bilo dvoje pacijenata koji su se lečili od akutnog stresnog napada, kao da se pod ruševinama verovatno nalazi još ljudi.