8. novembar 2023 09:46

Ljubiša Banovački: Novi upravnik novobeogradske zgrade u kontaktu sa bivšom upravnicom koja je nestala sa novcem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ljubiša Banovački: Novi upravnik novobeogradske zgrade u kontaktu sa bivšom upravnicom koja je nestala sa novcem

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Profesionalni upravnik Ljubiša Banovački rekao je danas da je prinudni upravnik te zgrade u kontaktu sa bivšom upravnicom jedne zgrade na Novom Beogradu, kao i sa firmom koja je izvodila radove na sanaciji vodovodne cevi.

On je to rekao za Tanjug povodom vesti da je bivša upravnica nestala sa novcem na računu te stambene zgrade i dodao da se žena obrisala iz katastra i registra profesionalnih upravnika.

 

Bivša prinudna upravnica angažovala je firmu za sanaciju kvara vodovodne cevi prošle godine, naplaćivala novac stanarima koji nije prosledila građevinskoj firmi, koja je pdigla tužbu, a račun stambene zajednice zbog toga je blokiran.

"Ona se obrisala iz katastra i registra profesionalnih upravnika, ali trošak koji je nastao je glasio na stambenu zajednicu koja je pravno lice, ne na upravnicu i naravno biće plaćen", rekao je Banovački.

On je naveo da je glavni problem to što je celokupan trošak išao na jedan ulaz zgrade, dok ostala tri ulaza nisu učestvovala u plaćanju sanacije.

"To je malo specifična zgrada, ima četiri ulaza, svaki po 25 stanova. Tu je glavni problem što je na glavnoj vodovodnoj cevi, kada su izvedeni radovi, kompletan trošak tih radova išao samo na jedan ulaz", naveo je Banovački.

Dodao je da stanari u zgradi nisu bili zainteresovani za funkcionisanje zajedničkih delova zgrade.

"Svako od stanara vodi računa o svom stanu, o instalacijama u kuhinji, kupatilu, kako je sređen stan, ali kada je trebao da se održi sastanak stambene zajednice, nisu mogli da se dogovore oko upravnika, da li će biti neko iz redova stanara, ili profesionalni upravnik", istakao je Banovački.