28. jul 2024 15:07

Srpska lista : Ispisivanje grafita na kuči srpske porodice u cilju zastrašivanja srpskog naroda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpska lista : Ispisivanje grafita na kuči srpske porodice u cilju zastrašivanja srpskog naroda

Foto: TANJUG/Kancelarija za KiM

BEOGRAD - Ispisivanje grafita UČK i zločinca Fetona Hajrizija na kući porodice Đurkovič u selu Gojbulja u cilju zastrašivanja srpskog naroda u opštini Vučitrn najbolje oslikava stanje međuetničkih odnosa između Srba i Albanaca na KiM, poručila je danas Srpska lista (SL).

"Ispisivanje ovog grafita najbolje oslikava stanje međuetničkih odnosa između Srba i Albanaca koji su zatrovani antisrpskim narativom režima Aljbina Kurtija koji nastoji da sve političke neuspehe i poraze prikrije mržnjom i progonom Srba", navela je SL u saopštenju.

Iz SL zahtevaju da Euleks i Kfor pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i preventivno deluju, kako bi pružili sigurnost i slobodu Srbima na ovim prostorima.

Kako se navodi, imajući u vidu informaciju da je Kfor povećao broj pripadnika, za očekivati je da će bar jedan deo njih biti raspoređen u srpskim sredinama gde su Srbi "izloženi ovakvim provokacijama" posebno jer je, kako se ističe, ministar policije privremenih prištinskih institucija usmerio pripadnike kosovske policije na sever "kako bi maltretirali srpski narod i bili njegove dadilje".

Na kući porodice Đurković kod Vučitrna grafiti "UČK" i ime teroriste Fatona Hajrizija

Na kući porodice Đurković, u selu Gojbulja kod Vučitrna, noćas su ispisani grafiti "UČK" i ime zločinca i teroriste Fatona Hajrizija koji je hladnokrvno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Ovo veličanje terorističke organizacije i posebno teroriste koji je, kako je navela Kancelarija za KiM, nedavno izvršio krvavi pir u Loznici, unosi u ovoj vrlo osetljivoj bezbednosnoj situaciji za Srbe na KiM dodatni nemir i neizvesnost za dalji život u pokrajini.

"I ovaj primer pokazuje da albanski ekstremisti na prostoru KiM otvoreno slave zločin teroriste Hajrizija, a ispisivanje njegovog imena na srpskoj kući ne može drugačije da se shvati nego kao pretnja preostalim Srbima, kako u Gojbulji, tako i na čitavom prostoru KiM", istaknuto je u saopštenju.

Prema navodima Kancelarije za KiM, jasno je da ovo nije izolovani slučaj, već sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista da ovakvim otvorenim pretnjama, po svaku cenu proteraju Srbe sa njihovih ognjišta, a sve pod palicom Aljbina Kurtija koji je najveća pretnja miru na Balkanu, zbog svoje opsesije da iskoreni srpsko postojanje na KiM.