5. septembar 2024 11:53

Ubijen osumnjičeni za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Minhenu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ubijen osumnjičeni za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Minhenu

Foto: AP Photo/Matthias Schrader

MINHEN - Osumnjičeni za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Minhenu je ubijen u razmeni vatre sa policijom, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman.

Herman je rekao da je napadač ispalio seriju hitaca, nakon čega su pripadnici snaga bezbednosti uzvratili vatru, a osumnjičeni je preminuo od zadobijenih teških povreda, piše Bild.

Kako navodi, osumnjičeni se dovezao do Dokumentacionog centra nacionalsocijalizma, otvorenog 2015. noseći dugačak pištolj i potom pucao na obližnju policijsku stanicu.

U akciji je učestvovalo pet policajaca, rekao je potparol snaga bezbebednosti. 

Pucnjava ispred izraelskog konzulata u Minhenu

Nepoznati napadač danas je ispalio nekoliko hitaca ispred izraelskog konzulata u Minhenu i policija je pucala u ''sumnjivu osobu'', a taj deo grada je blokiran, preneo je Bild.

Desetine policajaca pristiglo je u oblast Brinerštrase i Karolinenplaca u blizini Nacističkog dokumentacionog centra u Minhenu, a iz policije je saopšteno da helikopter kruži iznad mesta događaja u pokušaju da održi incident pod kontrolom.

''Trenutno je u toku velika operacija u oblasti Brinerštrase i Karolinenplatca. Na licu mesta imamo brojno osoblje za hitne slučajeve'', napisala je minhenska policija na mreži X.

Policija je uputila apel građanima da izbegavaju taj deo grada dok je u toku operacija.Incident se desio na godišnjicu napada tokom Olimpijade 1972. kada su palestinski teroristi ubili 11 izraelskih sportista u Minhenu.