15. jul 2023 14:31

Domaća muzičarka elektronske scene Lanna nastupiće u Las Vegasu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Domaća muzičarka elektronske scene Lanna nastupiće u Las Vegasu

Foto: EXIT Photo Team

NOVI SAD – Muzička producentkinja, di-džej, mlada nada domaće i svetske elektronske scene Lanna, dobila je priliku da nastupi u Americi, u Las Vegasu, saopštila je direkcija festivala Exit iz Novog Sada.

Lanna je prvo ime ispred "Exit Echosystem Music & Talent Office"-a, koji je pokrenuo upravo Exit za plasiranje i promociju mladih nada u inostranstvu.

Lanna je prošle nedelje na 23. izdanju Exita osvojila publiku na čuvenoj Mts Dance Areni, a pobednica je ovogodišnjeg LMF takmičenja, čime je dobila priliku da nastupi u Las Vegasu.

“Ne mogu da opišem svoju sreću! Puno hvala svima“, napisala je Lanna na društvenim mrežama.

Nakon uspešnog nastupa na Exitu 6. jula, u okviru jedinstvenog "all-female" koncepta, gde su nastupe imali dame svetske elektronske scene – Nina Kraviz, Indira Paganoto i Ameli Lens, Lannu su sada dočekale te lepe vesti. Ona je dobila nagradu za najbolji set na takmičenju LMF 2023, što će je odvesti u Las Vegas.

Lanna je svoj proboj u muzičkoj industriji započela kada je sa samo 13 godina prvi put nastupila na Exitu, kao najmlađa učesnica višestruko nagrađivanog evropskog festivalskog šampiona, a do sada je delila binu sa nekim od najvećih svetskih muzičkih predstavnka elektronske scene.

Prošle jeseni, počela je da se bavi i muzičkom produkcijom, te je imala prvi samostalni singl „My Journey“, nakon čega je objavila mini album, odnosno EP „White Shadows“ sa poznatim britanskim producentom Sebastianom Haasom.

Navedena saradnja donela je Lanni titulu najmlađeg producenta koji se našao na "Beatportovoj Top 100 Progrešive-House" listi.

Ovu godinu započela je najpre setom otvaranja na događaju "Exit Dance Arena Belgrade Takeover" u prestonici sa inostranim kolegom Paulom Kalkbrenerom, da bi gostovala nedavno na Exitovom "Sea Star" festivalu u Umagu (Hrvatska), gde je hiljade fanova zadržala do ranih jutarnjih sati, nakon nastupa tehno umetnice Indire Paganoto.

Od ove godine, Lanna je prva predstavnica "EXIT Echosystem Music & Talent office"-a, sveobuhvatnog centra za razvoj svetskih muzičkih zvezda, ali i ovogodisdnji Youth Star – primer i zvezda vodilja svoje generacije.

Takođe je Lanna jedna od odabranih u segmentu elektronske muzike u okviru nacionalnog konkursa "Serbia Creates: The Spotlight" i do kraja godine očekuje je niz nastupa na najpoznatijim domaćim i regionalnim festivalima, od kojih je prvi "Forestland", ponovo u Hrvatskoj.