2. jul 2024 13:13

Preminuo nekadašnji direktor Policije Repubike Srpske Uroš Pena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Preminuo nekadašnji direktor Policije Repubike Srpske Uroš Pena

Foto: Shutterstock.com/M.i.c.c.a, ilustracija

BANJALUKA - Uroš Pena, nekadašnji direktor Policije Republike Srpske, preminuo je u 65. godini, a telegram saučešća porodici uputio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Sa dubokim žaljenjem sam primio vest da je preminuo Uroš Pena, nekadašnji direktor Policije Republike Srpske i univerzitetski profesor, koji je časno i odgovorno obavljajući svoju funkciju štitio ustavno uređenje Republike Srpske i njene građane", naveo je Dodik.

Istakao je da odlazak Pene predstavlja veliki gubitak za porodicu, prijatelje, kolege i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Uspomena na njega zauvek će ostati sačuvana u mislima i srcima članova njegove porodice i svih ljudi koji su ga voleli i poštovali. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća i saosjećanja", naveo je Dodik.

Pena će biti sahranjen sutra na groblju u Vrbanji.

Bio je univerzitetski profesor, a od 1988. godine bio je radno angažovan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Funkciju direktora policije u MUP-u Srpske obavljao je od 2006. do 2010. godine i funkciju zamenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH od 2010. do 2018. godine.