4. septembar 2024 14:07

Putin: Očekujemo Vučića na forumu BRIKS-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Putin: Očekujemo Vučića na forumu BRIKS-a

Foto: , Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Alexander Kazakov

VLADIVOSTOK - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas, na sastanku s potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, da očekuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na forumu BRIKS-a u Kazanju.

Vulin je Putinu preneo pozdrave predsednika Vučića sa željom da ostane snažan i zdrav, prenosi agencija RIA Novosti.

I Putin je Vučiću uputio pozdrave i izrazio nadu da će on na jesen doći u Kazanj i učestvovati u događajima na marginama samita BRIKS-a.

Ruski predsednik je takođe izrazio nadu da će potpredsednik srpske vlade proceniti mogućnosti saradnje sa ruskim Dalekim istokom, ali je i primetio da je došlo do blagog pada bilateralne trgovine između Rusije i Srbije, istakavši da je neophodno razumeti razloge za to.

"Verovatno je došlo vreme da se sastane međuvladina komisija, koja se dugo nije sastajala, dve godine najmanje", ocenio je ruski predsednik.

On je podsetio da Rusija igra značajnu ulogu u snabdevanju Srbije energentima na vreme i po veoma dobrim uslovima.

"Razgovaraćemo i o tome, postoje konkretne stvari koje treba da se reše, mislim da naši ugovori o snabdevanju gasom ističu već u martu 2025. godine", dodao je ruski lider.

Istočni ekonomski forum održava se od 3. do 6. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku.