16. oktobar 2023 15:00

Šapić: Subvencije u iznosu od 33.000 dinara za svu decu koja idu u privatne vrtiće

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Subvencije u iznosu od 33.000 dinara za svu decu koja idu u privatne vrtiće

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Gradonačelnik Aleksandar Šapić rekao je danas da će Grad Beograd od 1. decembra isplaćivati po 33.000 dinara subvencija za svu decu koja idu u privatne predškolske ustanove.

"Od sada roditelji neće dobijati novac, već će potpisivati ugovore sa vrtićem, a mi ćemo vrtićima isplaćivati direktno novac. Takođe, vrtići će biće dužni da podnose izveštaje o broju dece i snosiće konsekvence ukoliko na bilo koji način to prekrše. Ugovorom koji budu potpisali biće obavešteni kako o svim prednostima koje dobijaju, tako i o obavezama koje preuzimaju", rekao je Šapić na konferenciji za novinare.

O svemu ovome, kako je kazao, biće obavešteni svi privatni vrtići u narednih mesec dana, a odluka će biti doneta u novembru Šapić je naveo da će ugovor biti izuzetno rigorozan, ali je i izrazio uverenje da će privatni vrtići biti posebno zadovoljni, jer konačno dobijaju stabilnost i sigurna sredstva svakog meseca.

Beograd na dobrom putu da ima najbolji gradski prevoz u regionu

Aleksandar Šapić je predstavio danas nove elektronske informativne table Gradskog saobraćajnog preduzeća, koje će biti postavljene na više od 1.000 stajališta, a pomoću kojih će građani u svakom trenutku moći da vide gde se nalaze vozila GSP-a. 

Gradonačelnik je istakao da će u prvom periodu, do kraja novembra, biti postavljeno oko 1.000 tabli, a da je cilj da u narednom periodu bude postavljeno do 3.000 elektronskih tabli.

"Svako vozilo biće vidljivo na tabli. Biće mnogo teže privatnim prevoznicima da sada skrivaju vozila. I sada će kako vozači i privatnici koji voze za nas biti pod većim pritiskom, jer će svaki građanin moći da ima uvid gde se autobus nalazi", rekao je Šapić na konferenciji za medije.

Izjava o beskućnicima izokrenuta, poslužila za medijsko spinovanje

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je njegova izjava o beskućnicima izvučena iz konteksta, da je pogrešno preneta i da je zato izazvala seriju zlonamernih spinova na društvenim mrežama.

On je na konferenciji za medije rekao da je u toj njegovoj izjavi izostavljna reč "nažalost", koja menja suštinu vesti, a da je na kraju poslužila za "medijsko spinovanje".

Šapić je rekao da su pojedini mediji preneli njegovu izjavu o beskućnicima kao da se on hvali time koliko ih ima u Beogradu.