4. jul 2023 13:08

Održan sastanak o izgradnji linijske infrastrukture za stadion i Ekspo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održan sastanak o izgradnji linijske infrastrukture za stadion i Ekspo

Foto: TANJUG/STR

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, danas je održao radni sastanak na temu projekata izgradnje linijske infrastrukture i samih objekata Nacionalnog stadiona i Ekspa.

Mali je naveo da su na radnom sastanaku razgovarali o izgradnji novog Nacionalnog stadiona, Ekspo kompleksa i novog Beogradskog sajma, projektima koji su, kako je naveo, od ogromnog značaja za Srbiju i Grad Beograd.

"Srbija će biti ponosni domaćin specijalizovane Ekspo izložbe 2027. godine, što je ogromna čast za našu zemlju. Istovremeno, to je i velika obaveza i odgovornost i zbog toga se ništa ne sme prepustiti slučaju. Svaki detalj se mora pažljivo pratiti, a rokovi poštovati", naveo je Mali na Instagram profilu.

Kako je rekao, "pred nama je ogroman posao, koji podrazumeva nasipanje terena, izgradnju linijske infrastrukture, kao i samog stadiona i objekata za Ekspo".

On je objasnio da su pripremni radovi na terenu već počeli.

"Zahvaljujući kompleksu koji pravimo u Surčinu, mi ćemo imati najveće gradilište u ovom delu Evrope, površine oko 150 hektara. Organizacija Ekspo izložbe potvrdiće poziciju naše zemlje kao ekonomskog, kulturnog, sportskog, ali i političkog centra u ovom delu Evrope", naveo je ministar Mali.