7. jun 2024 17:38

Završena ICARUS konvencija u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Završena ICARUS konvencija u Novom Sadu

Foto: Arhiv Vojvodine

NOVI SAD - Arhiv Vojvodine saopštio je danas da je završena 32. "ICARUS" konvencija, koju su organizovali u saradnji sa Istorijskim arhivom Grada Novog Sada i Međunarodnim centrom za arhivska istraživanja (ICARUS).

Trodnevna konvencija "Arhivi i istraživanja - između analognog i digitalnog”, sa tri panela i dve radionice, održana je od 5. do 7. juna u Arhivu Vojvodine, Istorijskom arhivu Grada Novog Sada i u Kulturnoj stanici Svilara, navedeno je u saopštenju.

"ICARUS" konvencije je realizovana u sklopu redovnog bianualnog kongresa ICARUS-a kojeg čine članovi od oko 180 arhivskih, naučno-istraživačkih i univerzitetskih ustanova iz Evrope.

Kako je navedeno, u okviru konvencije Arhiv Vojvodine je povodom obeležavanja Dana Arhiva Vojvodine otvorio izložbe "Advokatska komora Vojvodine: kroz odabranu arhivsku građu od 1875. do 1975.” i "Arhivi Srbije”, koju su osmislili Arhivističko društvo Srbije i Međuopštinski istorijski arhiv Čačak.

Svečanom obeležavanju Dana Arhiva Vojvodine 6. juna je prisustvovala predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, koja je ujedno i svečano otvorila izložbu o Advokatskoj komori Vojvodine, navedeno je u saopštenju.