21. jun 2024 17:20

Pevač Goblina Branko Golubović dobitnik nagrade Arsenal festa Mikica Zdravković

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pevač Goblina Branko Golubović dobitnik nagrade Arsenal festa Mikica Zdravković

Foto: Slavoljub Radojević

KRAGUJEVAC  - Pevač pank rok sastava Goblini Branko Golubović Golub četvrti je dobitnik nagrade "Mikica Zdravković“, saopštio je danas Arsenal fest.

Gitarista Goblina Alen Jovanović primio je na Svetski dan muzike u Domu omladine Kragujevca nagradu koju Arsenal fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni, navedeno je u saopštenju.

Muzički urednik radija Beograd 202 Nenad Kuzmić, rok fotograf Brajan Rašić i producent i muzičar Vojislav Voja Aralica prethodni su dobitnici nagrade koju Arsenal dodeljuje u znak sećanja na Mikicu Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača festivala, zaposlenika Doma omladine Kragujevac i basistu bendova Čovek bez sluha i Vesele osamdesete.

"Počastvovan sam. Nalazim se rame uz rame sa takvim ljudima iz srpskog rokenrola kao što su gospoda Aralica, Rašić i Kuzmić. Ne znam otkud ja tu", navedenoj je u Golubovićevoj poruci.

Sa šabačkim Goblinima Golubović je od njihovog osnivanja 1992. godine snimio šest studijskih i dva živa albuma, a već dugi niz godina je humanitarni radnik u mirovnim misijama u Avganistanu, Šri Lanki, Pakistanu, Etiopiji i Jordanu.

Golubović je autor autobiografskih knjiga "Pisma iz Avganistana“ (2009) i "Izgužvane misli“ (2018).

Kako je najavljeno, Goblini će zatvoriti program na Glavnoj bini kragujevačkog Arsenal festa poslednje, treće večeri 29. juna.