23. februar 2023 13:03

Gradonačelnik Pule zabranio koncert folk muzike

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradonačelnik Pule zabranio koncert folk muzike

Foto: Shutterstock.com/Melinda Nagy, ilustracija

ZAGREB - Uprkos velikom interesovanju publike, gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert na kojem je 25. marta u pulskom Domu sportova trebalo da nastupe i poznate regionalne zvezde narodne muzike kao što su Ana Bekuta i Dragan Kojić Keba, sa obrazloženjem da "želi da sačuva identitet građanske, evropske i mediteranske Pule".

Pored Bekute i Kojića na koncertu je trebalo da budu i Duško Kuliš i Zorana Mićanović.

Koncert je organizovala organizacija Hiljadarka, koja je za to s gradskom firmom Pula sport već dogovorila zakup dvorane za 25. marta, ali kada je za to saznao gradonačelnik Zoričić - sve je otkazano, prenosi Glas Istre.

Gradonačelnik Pule organizatoru psovao "srpsku majku" i nazvao "srpskim smećem"

Organizator koncerta folk muzike ogorčeni su postupkom gradonačelnika Pule Filipa Zorčića, koji je zabranio nastup zakazan za 25. mart, na kojem je trebalo da pevaju Dragan Kojić, Ana Bekuta, Duško Kuliš i Zorana Mićanović i otkrivaju da im je prvi čovek Pule ne samo zabranio koncert već ih je i brutalno vređao i povao "srpsku majku".

Informacija o gradonačelnikovoj zabrani koncerta narodne muzike u Puli je izazvala veliku pažnu hrvatske javnosti.

Direktor projekta Hiljadarka, koji je organizator ovog koncerta, Mario Cindori u saopštenju ovim povodom teško optužje gradonačelnika Pule Zorčića da mu je preko telefona pretio i, kako je naveo, "psovao srpsku majku", kao i da je rekao da "ne želi srpsko smeće u svom gradu".