31. avgust 2023 20:06

Terzić: Siti najjači na planeti, voleo bih prvi meč protiv Jang Bojsa na Marakani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Terzić: Siti najjači na planeti, voleo bih prvi meč protiv Jang Bojsa na Marakani

Foto: FKCZ/Nikola Mitić

MONAKO - Grupa je mogla da bude i bolja i gora, razgovarao sam sa Luisom Figom koji kaže "ne možemo da biramo grupu", tako da prihvatamo to što jeste, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić posle žreba za Ligu šampiona.

Crveno-beli će igrati u G grupi protiv Mančester Sitija, Lajpciga i Jang Bojsa.

"Moram da istaknem da je velika čast i zadovoljstvo biti u društvu najvećih klubova Evrope, jer nam to pripada i uradićemo sve da u narednom periodu budemo stalni učesnici Lige šampiona. Za ovo smo se izborili dobrim radom u prethodnih sedam godina i učinićemo sve da zadržimo kontinuitet", istakao je Terzić za klupski sajt.

Mislim da smo iz prvog šešira dobili ekipu koja je najbolja u poslednjih 10 godina na planeti, aktuelni šampion Evrope, ali biće spektakl na Marakani i uradićemo sve da ni njima ne bude lako pred punim tribinama naših navijača, dodao je Terzić.

"Iz drugog šešira smo mogli da dobijemo i atraktivnijeg protivnika, a strah me je da mnogi ne potcene Lajpcig koji je izvanredan. Što se tiče Jang Bojsa, dobar protivnik, imamo šest bodova u igri i moramo da se borimo za to".

Uz podršku navijača možemo mnogo, a na utakmicama visokog nivoa, odlučuju detalji, i trebaće nam sreća da se susreti odmotaju u dobrom pravcu, naglasio je Zvezdin direktor.

"Konkretno u gostima protiv Lajpciga moramo da buemo pametni. Zvezda uvek igra na gol više i pobedu, bez obzira na protivnika i tako će biti i ove jeseni u Ligi šampiona", jasan je Terzić.

Terzić je naveo i da ima jednu želju kada je reč o rasporedu utakmica.

"Raspored može da utiče. Lično bih voleo da prvu utakmicu igramo protiv Jang Bojsa na Marakani, da bude pun stadion, da pobedimo i sa tri boda startujemo, ali ne bi bilo loše ni da sa njima odigramo poslednji meč u grupnoj fazi. Sve zavisi od toga koliko ćemo biti spremni mentalno, taktički i fizički. Od toga će da zavisi rezultat, ali rastemo i nikom neće biti lako protiv nas".

Dobio sam mnogo poruka gde ljudi kažu da imamo laku grupu i da prolazimo, ali nema lakih protivnika u Ligi šampiona, upozorava Terzić.

"Da, biće jedan od najvećih uspeha u poslednjih 30 godina ukoliko prođemo grupnu fazu i učinićemo sve da tako i bude, ali više volimo da radimo nego da pričamo. Naravno, svesni smo visokih očekivanja", podvukao je Terzić.