18. maj 2023 11:26

Nevreme u Novom Sadu izazvalo poplave i kolaps u saobraćaju: Dežurne službe nastavljaju saniranje štete

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nevreme u Novom Sadu izazvalo poplave i kolaps u saobraćaju: Dežurne službe nastavljaju saniranje štete

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Nakon olujnog nevremena koje je sinoć zahvatilo Novi Sad i prouzrokovalo velike poplave i kolaps u saobraćaju, dežurne komunalne i druge službe nalaze se na terenu i nastavljaju sa saniranjem štete.

Saobraćaj se na frekventnim lokacijama odvija bez problema, dok u manjim ulicama i dalje ima vode zbog koje se automobili otežano kreću.

 

Prema rečima Borislave Pejanović iz Javno - komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" sve ekipe i mehanizacija su i dalje na terenu.

"Negde smo najviše posla imali u Partizanskoj, ulici Cara Lazara i Cara Dušana odnosno u pojedinim delovima grada kao što je Telep, Klisa, centar i Limani i Grbavica, ali i prigradska naselja Futog i Veternik. Naša primarna nadležnost je da saniramo sve one saobraćajnice odnosno magistralne, najfrekventnije i tek kada to završimo i kada se saobraćaj normalizuje zajedno sa vatrogasnim ekipama krećemo u izvlačenje i ispumpavanje voda iz podruma", izjavila je Pejanović.

Vatrogasci su tokom cele noći ispumpavali vode iz podruma, a kako je za Tanjug naveo predsednik Gradskog vatrogasnog društva Siniša Šavija, akcija se nastavlja i danas.

"Dobrovoljni vatrogasci su izašli na teren sa 14 pumpi i 35 ljudi, intervenisali su na više mesta do 4 sata jutros, i onda su opet izašli na teren, dve ekipe kako bi izvlačili vodu. Štete su male s obzirom na poplavu, ali sve zavisi i od toga šta je poplavljeno", rekao je on.

Pripadnici MUP-a i Žandarmerije su tokom noći evakuisali građane, a JKP "Parking servis" učestvovao je u uklanjanju vozila, budući da je voda bila toliko duboka da je stizala do motora i da je dolazilo do kvašenja kablova.

Na terenu se trenutno nalaze i radnici JKP "Čistoća" i JKP "Zelenilo" koji i obilaze grad i nastavljaju sa saniranjem posledica jučerašnje oluje.