8. jun 2023 14:22

Gerontološki centar Beograd dobio donaciju od 11.000 kutija različitih suplemenata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gerontološki centar Beograd dobio donaciju od 11.000 kutija različitih suplemenata

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Gerontološki centar Beograd dobio je donaciju od 11.000 kutija različitih suplemenata, vrednih više miliona dinara, za korisnike četiri doma za stara lica, koji se nalaze pod Gerontološkim centrom Beograd, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U saopštenju se navodi da se direktor Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević zahvalio domaćoj farmaceutskoj kompaniji "Max medica" na ovoj donaciji vrednoj više od 10 miliona dinara, koja se sastoji od vitaminskih preparata veoma bitnih za korisnike Centra i sve starije sugrađane.

Donirani vitaminski aparati preventiraju virusne infekcije, omogućavaju da imunitet bude u punoj snazi i sprečavaju ili usporavaju osteoporozu i sve one tegobe koje prate ove i ostale bolesti.

Dimitrijević se zahvalio resornom ministarstvu i državnom sekretaru Miomiru Đorđeviću, koji su posredovali prilikom donacije.

Direktor ustanove je istakao da, pored toga što je donacija važna za zdravlje korisnika, njen značaj se ogleda i u finansijskom delu, kako za korisnike tako i za njihove srodnike.

Marketing menadžer kompanije "Max medica" Ivana Berjan istakla je važnost adekvatne suplementacije za očuvanje zdravlja, prevencije bolesti i poboljšanja kvaliteta života.

Berjan je naglasila da donirani suplementi sadrže optimalne doze vitamina D, vitamina C i selena, onima kojima je to najpotrebnije, a to su stariji sugrađani koji će, prema njenim rečima, rasteretiti njihove budžete u narednih šest meseci.