1. jul 2023 12:47

Survao se kamion na putu Kopaonik-Raška, u izvlačenju povređenog pomogla GSS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Survao se kamion na putu Kopaonik-Raška, u izvlačenju povređenog pomogla GSS

Foto: TANJUG/GSS

BEOGRAD - U zajedničkoj akciji sa vatrogascima iz stanice Kopaonik, policijom i lekarima iz Trauma centra i hitne pomoći iz Raške, spasioci Gorske službe spasavanja (GSS) koji dežuraju na Kopaoniku pomagali su da se izvuče povređeni čovek iz provalije duboke 30 metara.

Kako je saopštila GSS, poziv za pomoć primila je sinoć oko 21.30, a cela akcija spasavanja trajala je nesto manje od tri sata.

Povređeni je zbrinut, pružena mu je prva pomoć, a zatim je, zajedničkim naporima vatrogasaca, spasilaca GSS-a i policije, izvučen iz jame i predat Hitnoj pomoći.

Prema poslednjim informacijama kojima raspolaže GSS, on nije životno ugrožen. Prethodno je Tanjugu u GSS Kopaonik rečeno da se sinoć na putu Kopaonik - Raška kod Vikend naselja kamion survao niz liticu i završio u provaliji dubokoj 30 metara.

Kamion-mikser sleteo je sa puta, a spasioci iz GSS, kao i vatrogasci iz stanice Kopaonik odmah su krenuli na mesto nesreće.

 

Spasioci su uspeli da se spuste do mesta gde se kamion zaustavio, a vatrogasci su isekli potpuno smrskanu kabinu kamiona i izvukli teško povređenog vozača srednjih godina kome su pripadnici GSS na licu mesta ukazali prvu pomoć.

Gorska služba spasavanja aktivno dežura na Kopaoniku u toku cele letnje sezone.