17. mart 2023 09:28

Vesić: Od ponedeljka studenti na praksi u Ministarstvu građevinarstva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić: Od ponedeljka studenti na praksi u Ministarstvu građevinarstva

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Prva grupa od 23 studenata Beogradskog univerziteta od ponedeljka, 20. marta počinje praksu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao je ministar Goran Vesić gostujući na TV Prva.

”Prva grupa od dvadeset i troje studenata Beogradskog univerziteta potpisaće ugovore o studentskoj praksi u ponedeljak, 20. marta, i započeti praksu. Tokom obavljanja prakse koja će biti priznata od Beogradskog univerziteta studenti će raditi u struci sa mentorima a primaće naknadu od 14.000 dinara neto mesečno. Praksa će trajati tri meseca tokom ove godine biće obavljena još dva ciklusa, u julu i oktobru”, rekao je ministar Vesić.

On je kazao da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uskoro potpisati sporazume sa univerzitetima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu kao što je sporazum potpisan sa Beogradskim univerzitetom.

Pokrenut postupak za poništenje dozvole za MHE na Rupskoj reci

Goran Vesić je izjavio danas da je to ministarstvo po službenoj pokrenulo dužnosti postupak za poništenje dozvole za MHE na Rupskoj reci.

“U vezi podneska meštana sela Dadince kod Vlasotinca koji se protive izgradnji MHE Besko na Rupskoj reci i apeluju da se ubrzaju procedure poništavanja nezakonito izdate građevinske dozvole za izgradnju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktue, postupajući u skladu sa odredbama Zakon o opštem upravnom postupku, po službenoj dužnosti pokrenulo je postupak poništavanja konačnih rešenja Opštinske uprave Vlasotince kojima je investitoru „ WATER GREEN ENERGY“, iz Kumareva, dozvoljena izgradnja objekta MHE Besko na Rupskoj reci”, rekao je ministar Vesić gostujući na TV Prva.

Vesić je rekao da je, prema zakonu, ministarstvo zakazalo usmenu raspravu i kada na njoj budu izvedeni svi dokazi biće doneto rešenje.