3. april 2023 12:38

Vučić: Moj san je uspešna Srbija koja će prebroditi sve zamke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Moj san je uspešna Srbija koja će prebroditi sve zamke

Foto: Tanjug video

VERONA - Predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio je danas da je u nedelju bilo tačno godinu dana kako je pobedio na predsedničkim izborima, a da Srbija još nije uvela sankcije Rusiji, iako su to svi tada prognozirali i istakao da je njegov san uspešna Srbija koja će prebroditi sve zamke sa kojima se suočava.

On je to rekao novinarima u Veroni, prilikom obilaska štanda Open Balkan, na pitanje o izjavi Zdravka Ponoša da je Srbija već trebalo to da uradi.

"Rekli su da ćemo 3. aprila uvesti sankcije, vidite kako to izgleda. Pre godinu i mesec dana od sukoba svi su govorili da su protiv sankcija, a ja sam morao da budem oprezan znVeroajući šta nam je činiti. Ne možete da pokažete ni protivniku ni drugima šta činite u svakom trenutku, nešto morate da sakrijete. Nisam želeo da budem glasan. Od sve te hrabrosti svi postadoše zagovornici uvođenja sankcija. Ali to je jedna u milion laži", rekao je Vučić.

Zahvalan sam Meloni jer je spremna da nas sasluša

Predsednik je istakao da je veoma zahvalan italijanskoj premijerki Đorđi Meloni jer je uvek spremna da sasluša stavove Srbije, i kada su u suprotnosti sa stavovima njene vlade.

Posle razgovora sa Meloni na Sajmu vina u Veroni, a odgovarajući na pitanje novinara kako se podrška Italije Srbiji na evropskom putu uklapa sa neuvođenjem sankcija Rusiji i nesporazumima u pregovaračkim procesima sa Prištinom, Vučić je odgovorio: "Ne uklapa se". 

"Italija kao i sve druge zemlje Evrope koje se nalaze na evropskom putu, ne računajući zakavkaske zemlje i Moldaviju, uvela sankcije Rusiji, mi nismo. Ja sam gospođi Meloni govorio o tome u Tirani, a govorio sam joj i danas", rekao je Vučić.

Očekujem Meloni u Srbiji pre kraja godine

Vučić je istakao da je premijerki Italije zahvalio na podršci i pažnji koju ta zemlja pruža Srbiji i dodao da očekuje da Meloni poseti Srbiju pre kraja godine.

Odgovarajući na pitanja novinara u Veroni, predsednik je rekao da su on i premijeri  Severne Makedonije Dimitar Kovačevski i Albanije Edij Rama izašli sa nekim idejma prema EU, jer su videli koliko su druge zemlje dobile podršku.

"Rekli smo koliko su teška vremena pred nama i danas zamolili Meloni da nam u Briselu pomognu, kao i dodatno bilateralno. Zahvalio sam Meloni, Tajaniju i celoj italijanskoj vladi", preneo je Vučić.