21. april 2023 11:53

Vlade Radulović: Na prikazu snaga Vojske Srbije biće najviše tehnike do sada, u svim segmentima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vlade Radulović: Na prikazu snaga Vojske Srbije biće najviše tehnike do sada, u svim segmentima

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Vojni analitičar Vlade Radulović rekao je danas za Tanjug da će na prikazu snaga Vojske Srbije biti najviše tehnike do sada na jednom mestu, u svim segmentima, u vazduhu i na zemlji.

Dodaje da će građani na sutrašnjem prikazu snaga imati prilike da vide sredstva koja su uvedena u naoružanje Vojske Srbije, ona sredstva koja su modernizovana u proteklom periodu, sredstva koja su uvedena u naoružanje a kupljena su u inostranstvu, uvedena u naoružanje iz proizvodnih pogona, kao i ona koja su dobijena kroz programe donacije.

Radulović ističe da će biti i noviteta kao što su Ground Master 60, 3D radar, mistrali 3 plus iz Francuske, a takođe i sredstva koja se nalaze u procesu uvođenja u srpske oružane snage, sredstva koja su iz razvoja domaće odbrambene industrije, različiti koncepti, modifikacije, različite konfiguracije.

Prikaz sposobnosti, kako objašnjava, znači prikaz dela jedinica Vojske Srbije i dodaje da se u tom "kratkom formatu" može videti kako pripadnici vojske odrađuju određene zadatke na terenu kao i kako su njihove komande osposbljene da brzo i efikasno sve odrade.

 

"Nije ovo prvi put da se ovakvi prikazi organizuju, oni se organizuju već nekoliko godina malo intenzivnije, u malo većem formatu, ali suština svega toga jeste na toj osposobljenosti dela jedinica Vojske Srbije i pripadnika Vojske Srbije na realizovanju određenih zadataka" navodi Radulović u izjavi za Tanjug.