22. april 2023 17:46

Pokret socijalista: Lažne demokrate EU koje priznaju izbore bez Srba, žele i Balkan bez Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokret socijalista: Lažne demokrate EU koje priznaju izbore bez Srba, žele i Balkan bez Srbije

Foto: Pokret socijalista

BEOGRAD - Pokret socijalista saopštio je danas, povodom negodovanja pojedinih poslanika Evropskog parlamenta zbog toga što se na čelu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) nalazi predsednik PS Aleksandar Vulin, da lažne evropske demokrate koje priznaju izbore bez Srba, žele i Balkan bez Srbije.

"Tajkunski propagandisti koji žive od širenja lažnih vesti, konačno su preneli istinu o osnivaču Pokreta socijalista Aleksandru Vulinu'', navodi se u saopštenju PS.

Iz Pokreta socijalista dodaju da antisrpska EU klika i korumpirani lobisti za tzv. Kosovo nisu zadovoljni što je Vulin na čelu BIA, a Srbija slobodna, nezavisna i neutralna.

''Ratnohuškačkom Briselu smeta što se srpski narod ne raduje podršci etničkom čišćenju Srba sa prostora Kosova i Metohije i uništavanju Republike Srpske na čemu svakodnevno rade. Lažne evropske demokrate koje priznaju izbore bez Srba, žele i Balkan bez Srbije, jer za njih nemamo svrhu postojanja ako nismo topovsko meso u zapadnoj geopolitičkoj tragediji", poručili su iz Pokreta socijalista.

List “Nova” tvrdi da je imao uvid ''u kompromisne amandmane'' na izveštaj Evropskog parlamenta o napretku Srbije, koji bi na dnevnom redu Spoljnopolitičkog odbora EP trebalo da se nađe 26. aprila, preneo je ranije danas portal Nova.rs.

Sam izveštaj, kako je objavila Nova.rs, biće usvojen na plenumu, koji će biti održan u maju.

U kompromisnim amandmanima koji će, kako dodaje taj portal, postati deo izveštaja EP o napretku Srbije, pored ostalog se izražava zabrinutost zbog imenovanja Aleksandra Vulina na mesto direktora BIA i traži da Srbija prekine svaku saradnju sa Rusijom.