21. decembar 2022 14:35

Ministarka Popović sastala se sa ambasadorom Francuske, stižu pohvale za reformu pravosuđa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Popović sastala se sa ambasadorom Francuske, stižu pohvale za reformu pravosuđa

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PRAVDE/ SMILJANA STEPIĆ

BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović razgvoarala je danas sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom  koji je pohvalio značajne reforme koje sprovodi Srbija u oblasti pravosuđa, i ukazao da će one uticati na poboljšanje efikasnosti pravosuđa. 

Na sastanku, na kome je bio i sudija za vezu u ambasadi Frederik Dibost, potvrđeni su tradicionalno dobri bilateralni odnosi, a dobro je ocenjena i saradnja dva ministarstva u oblasti međunarodne pravne pomoći u krivičnim i građanskim stvarima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku su posebno istaknute aktivnosti Ministarstva na usvajanju sudskih i javnotužilačkih zakona i donošenju podzakonskih akata, nakon nedavno dobijenog pozitivnog mišljenja Venecijanske komisije.

Popović je ukazala na značaj sprovođenja ustavnih promena u cilju dodatnog unapređenja vladavine prava, povećanja efikasnosti pravosuđa i usaglašavanja naših pravnih tekovina sa pravnim standardim EU. 

Na sastanku je zaključeno da će se dalja saradnja dve države unapređivati kroz razmenu iskustava i brojne stručne obuke, koje će dodatno unaprediti efikasnost pravosuđa u Srbiji.