27. jun 2024 11:24

Kevac: Cilj američkih sankcija je gašenje ATV

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kevac: Cilj američkih sankcija je gašenje ATV

Foto: Shutterstock.com/yingko, ilustracija

BANJALUKA - Cilj američkih sankcija jeste da se ugasi ATV, a sve drugo što navedu kao razlog je laž, izjavio je danas direktor banjalučke Alternativne televizije Srđan Kevac.

"Cilj je da se mi ugasimo, to je tako. Ni krivi, ni dužni našli smo se na nekoj 'listi'. Ko pravi te liste, ko odlučuje o tome", upitao je Kevac gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Istakao je da su posledice ogromne i nemerljive.

"Treba spasiti osnovno, a to su ljudska prava. Imamo 166 radnika na ATV-u, koji su već duže vreme izloženi ovome. Nagađamo da nekome smetamo, možda smo previše svoji, što njima ne odgovara", naveo je Kevac.

Dodaje da bi u ovakvim situacijama trebalo naći model kako zadržati radnike, jer je tu dosta kvalifikovanih, vrednih i pametnih ljudi, koji kao takvi, mogu lako doći do drugog posla.

Sankcije su se, kaže, odrazile i na marketing kuće.

"Nažalost i pre sankcija, a i odmah nakon toga, svi budžeti marketinških agencija, koje se odnosne na ATV, su poništene. Možda su neke kompanije htele, da ih mi promovišemo, ali zbog, da se tako izrazim, loše reklame, nisu", kaže Kevac.

Ukazao je da se ATV na svaki mogući, zakonom dozvoljen način, bori da opstane i da ispuni očekivanja koja gledaoci imaju, jer je to važno.

Poslovanje pod sankcijama je, prema njegovim rečima, veoma izazovno.

"Za ono što je za druge sasvim normalno, od posedovanja programskog sadržaja do bankovnih računa, nama je izazov, ali ponos je biti na čelu kompanije, koju predstavljaju ljudi, koji rade u ovakvim uslovima, nepravednim uslovima. Nepravedno je to da se slomi sve na profesionalcima, dubina ovih sankcija je takva. Oni su nam čak rekli da je to usmererno protiv menadžmenta, ne protiv novinara. Pretnje zatvaranjem računa, nemaju granica, one se šire na ljude koji su povezani, njihove porodice, što je besmisleno", naveo je Kevac.