13. novembar 2023 13:50

Bratislav Gašić i ministar bezbednosti BiH razgovarali o borbi protiv prekograničnog kriminala

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bratislav Gašić i ministar bezbednosti BiH razgovarali o borbi protiv prekograničnog kriminala

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ministrom bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem o saradnji dva ministarstva u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, iregularnih migracija i bezbednosti granice.

Dvojica ministara razgovarala su na marginama 24. Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi (PCC SEE), koja se danas održava u Beogradu,

Ministri su naglasili da je zajednička borba protiv prekograničnog kriminala i suzbijanja iregularnih migracija, koje su i centralne teme ministarskog sastanka Konvencije kojom od jula predsedava Srbija, od ključnog značaja za obe države, budući da kao tranzitne zemlje, trpe pritisak masovnih migracija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Oni su se saglasili da je zajednička borba protiv savremenih bezbednosnih izazova od izuzetne važnosti za efikasno suprotstavljanje svim oblicima organizovanog kriminala.

Dva ministra su se osvrnula i na nedavni susret početkom oktobra u Beogradu i istakla da to potvrđuje bliskost saradnje dva ministarstva i spremnost obe strane da se nastavi sa komunikacijom i koordinacijom u cilju jačanja bezbednosti u regionu.