29. novembar 2022 18:32

Bajden: Prioriteti obezbeđivanje sredstava za Ukrajinu i finansiranje mera za borbu protiv korone

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bajden: Prioriteti obezbeđivanje sredstava za Ukrajinu i finansiranje mera za borbu protiv korone

Foto: AP/Andrew Harnik

VAŠINGTON - Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da su obezbeđivanje sredstava za Ukrajinu i finansiranje mera za borbu protiv korona virusa njegovi prioriteti pre nego što republikanci preuzmu kontrolu nad Predstavničkim domom.

Bajden je razgovarao sa liderima demokrata i republikanaca u Kongresu o tome šta se može učiniti u preostalim nedeljama kada demokrate i dalje kontrolišu i Dom i Senat, preneo je Rojters.

Njemu su se u razgovorima pridružili predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi, lider republikanaca u Predstavničkom domu Kevin Makarti, lider većine u Senatu Čak Šumer i lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel.

Američki predsednik je rekao da se na njegovoj listi prioriteta takođe nalaze predstojeći štrajk na železnici i finansiranje vlade posle 16. decembra.

"Nadam se da ćemo pronaći i druge zajedničke tačke", rekao je Bajden. Republikanci su osvojili tesnu većinu u Predstavničkom domu na izborima održanim 8. novembra, a vlast će preuzeti u januaru. Bajdenove demokrate zadržale su kontrolu nad Senatom.