14. januar 2023 08:47

Turistička ponuda Beograda danas će biti predstavljena na Međunarodnom sajmu turizma u Štutgartu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Turistička ponuda Beograda danas će biti predstavljena na Međunarodnom sajmu turizma u Štutgartu

Foto: Shutterstock.com/Hadrian, ilustracija

BEOGRAD - Turistička organizacija Beograda ovogodišnju promociju glavnog grada u inostranstvu počinje danas kada uz Turističku organizaciju Srbije nastupa na Međunarodnom sajmu turizma CNT u Štutgartu, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB) i navela da je reč o veoma važnom sajmu, sa 2.100 izlagača iz čitavog sveta.

Navodeći kakvim turističkim potencijalima Beograd raspolaže u TOB kažu da glavni grad Srbije ima više od 20 velikih parkova, 40 muzeja, 1.500 manifestacija i 3.000 kafića i restorana, a istovremeno je i zeleni grad, jer ima pola miliona stabala, više biciklističkih staza.

Takođe navode je i jedna od evropskih prestonica koja se najbrže oporavila od problema koje je korona stvorila turističkim radnicima, a godina korone je iskorišćena da se rekonstruiše čuvena boemska četvrt Skadarlija, urede mnoge ulice i trgovi u starom jezgru grada, ali i da se otvori potpuno nova ambijentalna celinu oko Savskog trga.

Ističu da je najmoderniji deo grada sada Beograd na vodi koji je uz stare rekonstruisane zgrade i spaktakularno šetalište i šoping centar, novo stecište Beograđana i turista na kojem se redovno ogranizuju manifestacije.

Kosmopolitska atmosfera Beograda naročito privlači nemačke turiste koji su u prvih 10 meseci 2022. godine bili na trećem mestu po broju dolazaka kada je zabeleženo 102 odsto više dolazaka nemačkih turista, 52.402, kao i 99 odsto više noćenja, 110.514 koje su ostvarili gosti iz Nemačke.