21. februar 2024 18:30

Kefalogiani: Prijateljstvo Srba i Grka ukorenjeno je u našoj zajedničkoj istoriji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kefalogiani: Prijateljstvo Srba i Grka ukorenjeno je u našoj zajedničkoj istoriji

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Grčka ministarka turizma Olga Kefalogiani, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, otvorila je večeras 45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu i tom prilikom izjavila da je prijateljstvo naša dva naroda ukorenjeno u zajedničkoj istoriji, kulturnim vezama, borbi za slobodu i našim težnjama za sigurnu budućnost.

"Međunarodni sajam turizma je jedan od najznačajnijih turističkih događaja u našem regionu, globalni skup koji obezbeđuje priliku da zemlje i učesnici ne samo da promovišu svoju turističku ponudu, već i da komuniciraju, sarađuju, stvaraju partnerstva i grade jake odnose. A upravo je to suština turizma", rekla je Kefalogiani.

 

Kako je navela, zajedno možemo iskoristiti moć turizma da pokrenemo pozitivne promene u našem regionu i izgradimo svetliju, otporniju budućnost za naše nacije.

"Zahvalni smo za snažnu podršku našim srpskim prijateljima u daljem napredovanju turizma u Grčkoj i radujemo se tome da ih ugostimo u svim prelepim delovima Grčke i ove godine. Verujem da Srbija i Grčka imaju zajedničku viziju budućnosti turizma", rekla je Kefalogiani.