2. jul 2024 13:02

Zelenilo Beograd: Zbog sinoćnog nevremena 264 intervencije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zelenilo Beograd: Zbog sinoćnog nevremena 264 intervencije

Foto: TANJUG/JKP „Zelenilo-Beograd

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" saopštilo je danas da zbog sinoćnog nevremena praćenog jakim vetrom, kišom i gradom ekipe preduzeća imale su 264 intervencije na saniranju prelomljenih stabala i grana, kao i da je najviše intervencija zabeleženo na teritoriji opština Zvezdara, Palilula, Zemun i Novi Beograd.

Kako se navodi, u toku noću, Operativni tim za hitne intervencije Preduzeća, intervenisao je na više od 264 lokacije u gradu, na sanaciji prelomljenih grana ili stabala, ali i pri pomoći sugrađanima, kojima je jak vetar ugrozio stambene objekte ili koji usled jake kiše, nisu mogli da pokrenu svoj automobil.

Dodaje se da su ekipe "Zelenila" na terenu, uz upotrebu neophodne mehanizacije, bez prestanka već više od 15 sati i rad će biti nastavljen dok god za tim bude bilo potrebe, tačnije, dok se ne izvrši sanacija svakog stabla ili prelomljene grane.

"Iako radnici "Zelenila" svakoga dana, tokom cele godine, obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve redovne mere nege, sada, usled jakog vetra i kiše koja je padala, došlo do preloma grana ili stabla i ovakve situacije, nažalost, nije moguće predvideti", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi sugrađani mogu da prijave slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu da ugroze bezbednost i nanesu materijalnu štetu Servisnom centru grada Beograda na broj 11011, na mejl info@zelenilo.rs, kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP "Zelenilo - Beograd" 011/2650-683.