1. jul 2024 16:03

Francuski proizvođač lekova Sanofi želi da uloži do 1,5 milijardi evra u Nemačku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Francuski proizvođač lekova Sanofi želi da uloži do 1,5 milijardi evra u Nemačku

Foto: Shutterstock.com/JHVEPhoto, ilustracija

FRANKFURT - Francuski proizvođač lekova Sanofi želi da investira između 1,3 i 1,5 milijardi evra u razvoj svoje velike proizvodne lokacije u Frankfurtu na kojoj se proizvodi brend insulina "Lantus", objavio je danas list Handelsblat pozivajući se na anonimne izvore iz Vlade Nemačke.

Kako navode pomenuti izvori, Sanofi je prvobitno planirao da prebaci proizvodnju insulina "Lantus" u Francusku, ali sada je blizu odluke da uloži dodatna sredstava u proširenje lokacije u Frankfurtu.

Portparol Vlade Nemačke je rekao da se kancelar te zemlje Olaf Šolc "veoma raduje" daljem razvoju situacije povodom firme Sanofi, ali da kompanija treba da sama objavi informacije o svojim budućim planovima.

Nemačka se trudi da privuče investicije u zdravstvo i prethodno je u februaru ubedila japansku farmaceutsku kompaniju Daiči Sankijo (Daiichi Sankyo) da uloži otprilike jednu milijardu evra u lokaciju blizu Minhena na kojoj se proizvode lekovi protiv kancera.

Američka firma Eli Lili je u novembru prošle godine objavila da će uložiti 2,3 milijarde evra u proizvodnju lekova za gojaznost i dijabetes u Nemačkoj, prenosi Rojters.