18. jul 2024 11:54

Peskov: Planovi Fon der Lajenove daju EU vojni prizvuk

Izvor: TANJUG

podeli vest

Peskov: Planovi Fon der Lajenove daju EU vojni prizvuk

Foto: shutterstock.com/Viiviien, arhiva

MOSKVA - Planovi šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da stvori evropsku odbrambenu uniju daju EU "vojni prizvuk" i potvrđuju stav da države evropskog kontinenta eskaliraju tenzije i metode konfrontacije u spoljnoj politici, izjavio je danas sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Zajednička odbrambena i bezbednosna politika je jedna od oblasti zajedničkog rada u Evropskoj uniji. To je bio slučaj i tokom evropskih integracija, ali to nikada nije bio glavni pravac. To što je gospođa fon der Lajen sada rekla o promeni prioriteta, daje EU vojni prizvuk, što potvrđuje opšte spoljnopolitičko opredeljenje evropskih država prema militarizaciji, eskalaciji tenzija, konfrontaciji i oslanjanju na metode konfrontacije", rekao je Peskov, prenosi agencija Interfaks.

Peskov je rekao da "Ruska Federacija nije predstavljala i ne predstavlja pretnju nikome u Evropskoj uniji", kao i da u Ukrajini Rusija štiti svoje interese u uslovima kada su zemlje EU isključile svaku mogućnost dijaloga".

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa