30. novembar 2023 13:33

Kameron: Velika Britanija će nastaviti da podržava Ukrajinu i OEBS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kameron: Velika Britanija će nastaviti da podržava Ukrajinu i OEBS

Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

SKOPLJE - Šef britanske diplomatije Dejvid Kameron poručio je u Skoplju da će Velika Britanija da nastavi da podržava Ukrajinu i OEBS.

Kameron je šefovima diplomatija zemalja učesnica 30. samita OEBS-a rekao da će Ujedinjeno Kraljevstvo biti uz Ukrajinu sve dok bude potrebno i da će nastaviti da pruža moralnu, diplomatsku, ekonomsku i vojnu podršku.

Kako je saopšteno iz britanske delegacije na skopskom samitu OEBS-a, Kameron je rekao i da je Rusija odgovorna za sukob, da su njihove akcije neodbranjive i da je prekršeno svih 10 principa Helsinškog završnog akta, na kojima počivaju odnosi među državama.

Navodi se da je britanski ministar spoljnih poslova svoje izlaganje zakjlučio rekavši da je Britanija jasna u podršci OEBS-u i pozvao sve prisutne ministre spoljnih poslova da podrže organizaciju i obezbede njenu budućnost, pozdravljajući preuzimanje Malte predsedavanjem ove bezbednosne organizacije u narednoj godini.

Kameron je sinoć prisustvovao neformalnoj večeri ministara spoljnih poslova u Skoplju, dok britanski ministar oružanih snaga Džejms Hipi danas učestvuje na ministarskom samitu OEBS-a.