9. jul 2024 20:17

Peskov: Kijev organizuje PR na krvi i stvara pozadinu za Zelenskog u Vašingtonu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Peskov: Kijev organizuje PR na krvi i stvara pozadinu za Zelenskog u Vašingtonu

Foto: shutterstock.com/Viiviien, arhiva

MOSKVA  - Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je danas da Kijev pravi PR operacije "na krvi" i "koristi tragedije" da stvori pozadinu za učešće ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na samitu NATO-a u Vašingtonu.

"Smatram da u tom pogledu nema slučajnosti, sve su to PR operacije, a očigledno je da protivraketa nije bila pravilno upotrebljena i završila je u ovoj dečijoj bolnici. Ovo je zaista tragedija, ali se namerno koristi da bi se stvorila pozadina koja bi verovatno pratila učešće Zelenskog na samitu NATO-a", naglasio je Peskov, prenose RIA Novosti.

Peskov je ocenio da je ovakva "metodologija Kijeva beskrupulozna" i dodao da Moskva namerava da kaže istinu o padu rakete na dečiju bolnicu u Kijevu, "kako u Rusiji tako i u onim zemljama u kojima je publika spremna da to čuje".

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u ponedeljak da je do uništenja došlo usled pada rakete PVO Oružanih snaga Ukrajine, a da izjave o namernom udaru na civilne ciljeve u Ukrajini ne odgovaraju stvarnosti.