2. jul 2024 06:46

Nevreme pogodilo Hrvatsku, delovi Zagreba bez struje, u Vinkovcima vetar čupao stabla

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nevreme pogodilo Hrvatsku, delovi Zagreba bez struje, u Vinkovcima vetar čupao stabla

Foto: TANJUG/FOTO HINA/ Tomislav Pavlek

ZAGREB - Jako olujno nevreme pogodilo je sinoć Hrvatsku, najviše Slavoniju i zagrebačko područje, a jak vetar, kiša praćena grmljavinom i grad stvorili su ogromne probleme u Sisku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu i Županji.

U Zagrebu zbog oštećenja naponske mreže i pada stabala nisu vozili tramvaji, a delovi grada ostali su bez struje, prenosi Index.hr.

Pred kraj večeri nakratko je pala jaka kiša zbog čega su delovi grada bili poplavljeni.

U Sisku je vetar lomio grane, a u Bošnjacima kod Županje padao je snažan grad nakon kojeg je nastala velika šteta na krovovima, fasadama i prozorima kuća.

U Vinkovcima je vetar čupao stabla iz zemlje, a polomljena je i građevinska skela.

U Vukovaru i okolini poplavljena su dvorišta i kuće, padala su stabla, oštećeni su krovovi i fasade.

Najveća materijalna šteta prouzrokovana nevremenom zabeležena je na području Vukovarsko-sremske županije, objavila je Uprava civilne zaštite.

Županijski centar 112 Vukovar primio je 70-ak poziva vezanih za posledice olujnog nevremena praćenog vetrom, obilnom kišom i jakim gradom, koje je u večernjim satima zahvatilo područje Vukovarsko-sremske županije i prouzrokovalo veliku materijalnu štetu.

Dojave su se odnosile na oštećenja strujne infrastrukture, poplavljena dvorišta i kuće, padove stabala kao i oštećenja automobila, krovova i fasada.

Prema dosadašnjim informacijama, nevreme je najviše pogodilo područja opštine Bošnjaci i gradove Županju i Vinkovce, navodi hrvatski portal.