29. jun 2024 18:26

U napadu na humanitarnu zonu u Gazi ubijeno nekoliko ljudi, 5.000 osoba pobeglo

Izvor: TANJUG

podeli vest

U napadu na humanitarnu zonu u Gazi ubijeno nekoliko ljudi, 5.000 osoba pobeglo

Foto: Shutterstock.com/Rokas Tenys, ilustracija

GAZA  - U izraelskom vazdušnom napadu na izbeglički kamp al-Mavasi u Pojasu Gaze, ubijeno je nekoliko ljudi, nakon čega je preko 5.000 osoba bilo primorano da pobegne iz tog naselja.

Al-Mavasi, zapadno od Rafe na jugu Gaze, prethodno je označen kao humanitarna zona u koju je izraelska vojska naložila Palestincima da se evakuišu nakon početka ofanzive u Rafi.

U prethodnom napadu na ovaj kamp krajem maja, ubijena je najmanje 21 osoba, a ranjeno 64.

Najmanje 13 Palestinaca je ubijeno, među kojima je i jedno dete, dok je osmoro povređeno u nekoliko odvojenih napada izraelske vojske na grad Gaza, prenosi Al Džazira.

Katarska agencija navodi da se izraelska ofanziva u naselju Šudžaja u gradu Gaza nastavlja, a da pripadnici IDF-a pucaju u svakoga ko pokuša da ode, nakon što je u petak tamo ubijeno sedmoro ljudi.

Lokalni mediji javljaju da je pronađeno pet tela nakon povlačenja izraelske vojske iz oblasti Šakuš na severozapadnoj periferiji Rafe.

Od 7. oktobra, najmanje 37.834 ljudi je ubijeno, a 86.858 ranjeno u izraelskim vojnim napadima na Gazu, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja ove enklave.

Dodato je da je 40 Palestinaca je ubijeno, a 224 ranjena u protekla 24 časa.