29. maj 2023 16:58

Bojana Nedeljković: Izlazak iz krize je kraj nastavne školske godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bojana Nedeljković: Izlazak iz krize je kraj nastavne školske godine

Foto: Shutterstock.com/lonndubh, ilustracija

BEOGRAD - Zamenica predsednika Saveta roditelja Bojana Nedeljković izjavila je danas da je nakom sastanka u Predsedništvu sa relevantnim predstavnicima državnih institucija, zaključeno da je izlazak iz krize koja se desila nakon tragedije u OOŠ Vladislav Ribnikar, kraj nastavne školske godine zaključno sa petim junom.

Između ostalog usaglašeni su stavovi oko pravljenja memorijalnog centra u delu škole iz Kralja Milutina, što je pokrenula Milanka Negić, majka nastradale devojčice Sofije Negić.

Prema njenim rečima, izlazak iz krize i podeljenosti dece i roditelja će biti rešen tako što će sva deca sa svojim nastavnicima biti od ponedeljka trećeg juna u Osnovnoj školi Sveti Sava u popodnevnoj smeni.

"Smatramo da će tako deca pronaći umirenje i konačno biti svi zajedno. Uveravamo roditelje koji imaju bojazan oko uspeha svoje dece i samih ocena, da će i to biti rešeno na način da deca neće biti oštećena. Sve ostale informacije, dobićete u toku večeri nakon sednice Saveta roditelja na kome će prisustvovati i predstavnici Vlade, rekla je Nedeljković.