12. jul 2024 18:22

Petković sa Jin Lijem razgovarao o primerima dobre prakse i upravljanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Petković sa Jin Lijem razgovarao o primerima dobre prakse i upravljanja

Foto: Prtscrn/Instagram, @petarpetkovic.kim

PEKING - Visoka politička delegacija Srpske napredne stranke, koja boravi u stranačkoj poseti Kini, sastala se danas u Pekingu sa članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije (CKKP) Kine i sekretarom Komiteta CKKP za Peking Jin Lijem koji je nedavno boravio u Srbiji, saopštio je danas član Predsedništva SNS Petar Petković.

Petković je na svom Instagram nalogu naveo da je delegacija SNS imala je priliku da od Jina čuje primere dobre prakse i upravljanja jednim od najvećih gradova na svetu, ali se i da se upozna sa "nosećim stubovima politike i političke misli predsednika Si Djinpinga".

"Srdačan i prijateljski doček za našu delegaciju, pokazatelj je i izvanrednih odnosa dve zemlje i predsednika Vučića i Sija koji su postavili temelje za izgradnju zajednice za zajedničku budućnost u novoj eri", napisao je Petković.

On je preneo reči Jin Lija, koji je istakao da je poseta Srbiji u maju ove godine ostavila snažan utisak na njega i da po njegovom mišljenju "Srbija ima posebnu kulturu i duboku tradiciju i hrabro se bori da očuva svoju nezavisnu politiku"

"Zahvalio sam sagovorniku u ime države Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na čvrstoj podršci našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, ali i snažnoj ekonomskoj podršci našoj zemlji. Zbog svih naših čvrstih veza, Kina u Srbiji ima jak oslonac u Evropi i na nama je da nadalje razvijamo našu stranačku saradnju, ali i napredujemo u svim ostalim sferama" rekao je Petković.

Dodao je da je delagacija posetu Pekingu završila sastankom i večerom koju je priredio Jin.

"Posebno iznenadjenje bila je rodjendanska torta! Hvala bratskom kineskom narodu, divnim domaćinima!", zaključio je Petković.