11. novembar 2023 10:49

Jovanović: Očekujem da u narednih nedelju dana sakupimo potpise, do sada ih je sakupljeno više od 7.000

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jovanović: Očekujem da u narednih nedelju dana sakupimo potpise, do sada ih je sakupljeno više od 7.000

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je danas da očekuje da njegova stranka sakupi dovoljan broj potpisa podrške građana predizbornoj listi u narednih sedam dana, a da je do sada sakupljeno više od 7.000 potpisa.

"Ja tri godine nisam ušao u stranku. Prošlo je vreme, ljudi su ostarili, neki su se povukli zajedno sa mnom. Ja sada trčim, otvaramo kancelarije, podižemo prostorije. Ja očekujem da ću ih predati u narednih sedam dana. Kada je LDP bio aktivan i angažovan, mi smo uvek bili u prve tri stranke koje predaju potpise", rekao je Jovanović za Tanjug.

Dodao je da je odlučio da se ponovo politički angažuje i izađe na predstojeće izbore jer ne želi da Srbija bira samo između dve liste i ne može da pristane na one poruke koje se danas nude.

"Ja ne pamtim da je nekad bila toliko teška politička situacija u kojoj se nalazi zemlja. Bilo je, to izgleda sad neverovatno kad kažem, kad uporedim to sa onim periodom kraja 90-tih ili tokom 90-tih. Kad smo se borili za opstanak i u izbore ulazili, kao da je to pitanje života i smrti", rekao je Jovanović.

On je ocenio da je pred generacijom koja sada živi u Srbiji teško breme nasleđenog problema među kojima je i situacija na KiM.

"Mi smo narod koji je pod teretom problema koje smo nasledili od nekih ranijih generacija i od kojih ne možemo da pobegnemo. Ne mislim tu samo na Kosovo. To Kosovo je nekako paradigma, slika svega toga. Meni je najteže to što mi kao društvo ne pokazujemo sposobnosti da racionalizujemo svoje ponašanje, da razgovaramo o načinu na koji ćemo sutra svi zajedno živeti", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je istakao da će nakon izbora političke partije morati da se dogovore u kom pravcu će Srbija da nastavi.

"Moramo da se dogovorimo šta ćemo sa ovom zemljom nakon njih, šta ćemo sa Kosovom, šta ćemo sa svojim međusobnim odnosima. Šta ćemo sa ekonomijom, jer pet najvećih evropskih ekonomija je u recesiji", rekao je Jovanović.