13. jul 2024 15:16

Budanov: Krimski most mora biti uništen

Izvor: TANJUG

podeli vest

Budanov: Krimski most mora biti uništen

Foto: shutterstock/photowalking

KIJEV - Načelnik Glavne obaveštajne uprave ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je danas da Krimski most mora biti uništen.

On je u intervjuu za portal New voice istakao da je Ukrajina uspela da obezbedi da Rusija povuče svoje brodove sa Krima "što je dalje moguće".

"Ukrajinska strana je obezbedila da Ruska Federacija povuče svoje brodove sa obale Krima što je dalje moguće, u Očamčiru, novu rusku luku na teritoriji Abhazije", rekao je Budanov, prenosi agencija Unian.

Dodao je da njegova služba "radi planirani posao na desakralizaciji Krima".

"Sve što radimo, osim rutinskog uništavanja logistike i železnice, je i desakralizacija Krima", rekao je Budanov.

Budanov: Bilo je pokušaja ubistva Putina, ali bili su bezuspešni

Šef ukrajinske obaveštajne službe GUR Kiril Budanov rekao je danas da je bilo nekoliko pokušaja ubistva predsednika Rusije Vladimira Putina, ali da su oni bili bezuspešni.

Odgovarajući na pitanje u intervjuu za portal New voice da li je znao za pokušaje ubistva Putina, šef GUR-a je odgovorio potvrdno.

"Bilo je pokušaja ubistva, ali, kao što vidite, do sada su bili neuspešni“, rekao je on, prenosi Interfaks Ukrajina.

Budanov je primetio da je Putin na vlasti u Rusiji više od 20 godina, pa Rusi sada "imaju strah da ga ne izgube, jer je on garant njihove životne stabilnosti“."

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je, komentarišući izjavu Budanova, da je bezbednost ruskog predsednika "na odgovarajućem nivou".