14. februar 2023 16:45

Maja Popović: Ministarstvo nastavlja da unapređuje uslove rada u pravosuđu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Popović: Ministarstvo nastavlja da unapređuje uslove rada u pravosuđu

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PRAVDE/ ZORAN NIKOLIĆ

BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović obišla je danas radove na rekonstrukciji i sanaciji zgrade pravosudnih organa u Ubu, u kojoj će do kraja godine na 1780 kvadrata biti smešteni Osnovni sud u Ubu, Osnovno javno tužilaštvo u Ubu i Prekršajni sud u Valjevu - Odeljenje u Ubu.

Projekat rekonstrukcije vredan oko 135 miliona dinara u celini se finansira budžetskim sredstvima Republike Srbije.

 

Za troškove opremanja zgrade najmodernijom opremom biće izdvojeno oko 20 miliona dinara.

Obilazeći radove Popović je izjavila da je Ministarstvo pravde prepoznalo potrebu za kompletnom rekonstrukcijom zgrade, kako bi se poboljšali i unapredili smeštajni uslovi i podigao standard objekta u skladu sa važećim propisima.

Naglasila je da će zgrada biti rekonstruisana prema najvišim standardima, što će omogućiti nesmetano funkcionisanje pravosudnih organa, u cilju bržeg i jednostavnijeg pristupa pravdi građana Srbije.

Ministatrka je istakla da je ovo samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata kojima Ministarstvo pravde nastavlja da unapređuje uslove rada zaposlenih u pravosuđu.

U toku 2023. godine budžetskim sredstvima nastavljena je rekonstrukcija Kasarne „Filip Kljajić“ u Nišu za potrebe pravosudnih organa, a visina investicionog ulaganja iznosiće oko 940 miliona dinara.

Dodala je da je u toku izgradnja zgrade pravosudnih organa u Novom Sadu, rekonstrukcija fasade zgrade suda u Valjevu, izrada projekta za rekonstrukciju zgrade Privrednog suda u Somboru, završetak projekta proširenja Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, kao i početak rada Data centra (arhive) namenjene beogradskim sudovima.

„Očekujemo tokom godine i početak radova na rekonstrukciji Trećeg osnovnog suda u Beogradu“, zaključila je ministarka i zahvalila predsedniku opštine Ub Darku Glišiću, kao i svim relevantnim opštinskim službama, koje su prepoznale značaj ovog projekta i uložile napore u cilju obezbeđivanja potrebnih uslova za rekonstrukciju ovog objekta.