3. novembar 2023 18:09

Generalni sekretar Pokreta socijalista Predrag Vuletić: Vulin postupio kao pravi patriota

Izvor: TANJUG

podeli vest

Generalni sekretar Pokreta socijalista Predrag Vuletić: Vulin postupio kao pravi patriota

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Generalni sekretar Pokreta socijalista Predrag Vuletić ocenio je danas da je, podnošenjem ostavke na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin postupio kao pravi patriota.

"Ostavka koju je danas podneo direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je žrtva za Srbiju", naveo je Vuletić u saopštenju.

Prema Vuletićevim rečima, "tako rade i postupaju patriote, tako rade dosledni borci za istinu i pravdu, oni kojima je sopstvena zemlja ispred ličnog interesa".

"Svi koji danas likuju, treba da se zapitaju da li su patriote ili bedni licemeri i izdajnici sopstvenog naroda. Sigurni smo da će naš osnivač Aleksandar Vulin nastaviti da se dosledno bori za Srbiju koja je ponosna, stabilna, mirna i samostalna, rame uz rame sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Svako ko oseća Srbiju kao svoju jedinu domovinu, treba da ustane na pomen imena Aleksandra Vulina", napisao je Vuletić.

Istovremeno je danas Pokrajinski odbor Pokreta socijalista za AP Vojvodinu saopštio da je severna srpska pokrajina uz Vulina i ''neodvojivi je deo Srbije i Srpskog Sveta''.

"Naš osnivač Aleksandar Vulin danas nije podneo ostavku niti se povukao, nego je krenuo u juriš na istog neprijatelja kao 1914. i 1941. godine. Zapadni zlotvori i domaći izdajnici večeras slave svoju pobedu, ali slavi i Srbija i ceo srpski svet što ima Aleksandra Vulina koji je preneo njihov ultimatum i naredbu da kao država i narod moramo svojevoljno nestati i izginuti u njihovim ratovima'', naveli su iz Pokrajinskog odobora PS.

Dodaju da se ''srpska Vojvodina i srpstvo u celini nije borilo za svoju slobodu da bi nestala u ponovnom evropskom pohodu na istok.

''Vulin krajiškog porekla koji se rodio u Vojvodini simbol je slobodarstva sa obe strane Drine i jedinstva Beograda, Novog Sada i Banjaluke. Severna srpska pokrajina je uz Vulina i neodvojivi je deo Srbije i Srpskog sveta čije ujedinjenje je počelo i ono se više ne može zaustaviti", poručili su iz Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista.

Direktor BIA Vulin saopštio je ranije danas da podnosi neopozivu ostavku, navodeći da "SAD i EU traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji".

"Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet", napisao je Vulin, obrazlažući svoju odluku da podnese ostavku, saopšteno je iz Bezbednosno-informativne agencije.