5. jun 2024 10:24

U Skupštini Srbije sutra će biti predstavljeni rezultati prvog anketiranja o rodnoj ravnopravnosti u kompanijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Skupštini Srbije sutra će biti predstavljeni rezultati prvog anketiranja o rodnoj ravnopravnosti u kompanijama

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - U Skupštini Srbije sutra će na panel dskusiji pod nazivom "Osnaživanjem žena do održivih rešenja" biti predstavljeni rezultati prvog anketiranja zaposlenih u privatnim kompanijama o rodnoj ravnopravnosti u Srbiji.

Na skupu koji povodom Međunarodnog dana rodne ravnopravnosti organizuje "All for All" (AFA) i kompanija Merck Srbija učestvovaće ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura, ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, dirketorka UN Womwn u Srbiji Milana Rikanović, v.d. pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti Tatjana Prijić, profesorka Medicinsskog fakulteta u Beogradu Jelena Drulović i direktorka kopanije Merck za Jugoistočnu Evropu Ina Bulat, saopštili su organizatori.

Cilj skupa je predstavljanje iskustava i stavova zaposlenih o rodnoj ravnopravnosti u njihovim kompanijama, a diskutovaće se i o principima, načinima, potencijalnim izazovima, ali i primerima iz prakse.

Anketa je sprovedena u maju ove godine među zaposlenima u privatnim kompanijama u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Merck je jedna od vodećih naučnih i tehnoloških kompanija u oblasti zdravstva.

Oko 56.000 zaposlenih radi sa ciljem da se za milione ljudi naprave pozitvne promene u svakodnevnom životu, kreirajući srećniji i održiviji način života.

AFA je osnovana 2016. godine i jedinstvena je po tome što u borbu za rodnu ravnopravnost podjednako uključuje i muškarce, jer samo zajednički je moguće postići brze promene i stvoriti ravnopravno društvo u kome će svi imati jednake mogućnosti.

AFA zajednica okuplja vodeće kompanije, diplomatska predstavništva, brojne organizacije, institucije, ali i istaknute pojedince.